A Vascular Ventures Kft. újabb megbízást nyert az államtól

A korábban a Covid-tesztekkel jelentős bevételt elérő Vascular Ventures Kft. most 280 millió forint értékben nyert megbízást a Nyugat-nílusi vírus kimutatására szolgáló tesztek szállítására. Gyorsított eljárás keretében kell teljesíteniük a véradók körében végzett vizsgálatokhoz szükséges tesztkészletek beszerzését és a laboratóriumi automaták telepítését.

A Vascular Ventures Kft. a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) megbízását nyerte el, amelynek keretében 20 ezer vérminta vizsgálatára elegendő tesztkészleteket kell szállítaniuk. Emellett a cég felelős lesz a laboratóriumi automaták telepítéséért, azok integrálásáért az OVSZ informatikai rendszerébe, valamint a szakemberek betanításáért is.

Az Mfor.hu információi szerint a közbeszerzési eljárásban csak egy másik cég indult, amelynek címe és tulajdonosai megegyeznek a nyertes Vascular Ventures Kft.-ével. A cég tulajdonosai, Kolossváry Kornél Szilárd és Faber-Szabó Ferenc, Bayerné Matusovits Andrea OVSZ-igazgató egykori egyetemi társai.

A mostani megbízás összege jelentéktelennek tűnhet a cég korábbi, 18,2 milliárd forintos Covid-tesztek beszerzésére kötött szerződéséhez képest. Az akkori szerződésből 3 milliárd forint értékű teszt nem került felhasználásra, és a kukában végezte.