12 mázsás bika taposta halálra Józsi bácsit

Csend uralja a kis nógrádi falut, ahol egy megvadult bika halálra taposta a menyasszony nagyapját, aki a vőlegény édesapjának volt az állata. A rendőrség halált okozó gondatlanság miatt vizsgálja a baleset körülményeit.

A karancsberényi közösséget nemrég még egy közelgő lakodalom izgalma tartotta lázban, de a tragédia miatt felmerült a menyegző elhalasztásának lehetősége. B. József, a 76 éves áldozat, aki a faluban élők szerint tíz élete volt és számos veszélyes helyzetből került ki épségben, vasárnap reggel ment el otthonról, és többé nem tért vissza. A volt termelőszövetkezeti telephelyen, ahol évtizedek óta tartottak állatokat, egy 12 mázsás, 4 éves bika vadult meg, miközben az idős férfi az istállót takarította.

A helyszínen lakó Tokár István szerint a bikaistállóban előforduló incidensek nem ritkák, és bárki, aki bikákkal foglalkozik, számíthat ilyen eseményekre. Józsi bácsi is jól ismerte az állatokat és óvatosan bánt velük, de ezúttal az állat kicselezte őt, és nem volt lehetősége menekülni.

A baleset után két nappal a gazdaságban már semmi sem utal a tragédiára. Az állattelep tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, de alkalmazottai szerint mélyen megviselte őt az esemény. Az egyik tehenész, László elmondta, hogy a faluban 1978 óta nem történt hasonló tragédia, és sajnálja, hogy ismét előfordult, különösen, hogy Józsi bácsi lett az áldozat.

A bika, Vili, a rendőrségi helyszínelés után még aznap este vágóhídra került, ami a baleset nélkül még 5-6 évig nem történt volna meg. Józsi bácsi házát, aki évek óta özvegyen élt, most a szomszédok vigyázzák, etetik az állatait, míg a családja a temetés előkészületeivel foglalkozik.

A szomszédok Józsi bácsit egy energiabombaként írják le, aki mindig tevékenykedett, és 76 éves korában is tele volt élettel. Márti, az egyik szomszédja szerint Józsi bácsi mindig a szépséget kereste, és gyakran látogatta meg őket egy-egy friss gyümölccsel vagy virággal, hogy együtt kávézzanak és beszélgessenek.