Szalai első saját albuma egy kompakt, de nem komplex traplemez

Az On The Low-hoz hű trapközösség az Ibbigang felfutása óta várt Szalai szólólemezére, amely végül EZ címmel jelent meg. A rajongók szerint megérte várni a debütáló nagylemezre, amely egy kompakt, de nem komplex traplemez lett.

Szalai és Valter alkotta duó rajongói három dolgot vártak tőlük: a Valter-féle Miyagi teljes verzióját, Szalai Twitter-profilját és szólólemezt. A Twitter-profil és a nagylemez 2024 tavaszáig váratott magára, de a rajongók szerint megérte várni. Szalai nem sietett a debütálással, és a kevesebb néha több elvet követve, egy darab évekig készülő nagylemez mellett döntött, amely hosszútávon egy stabil és tudatos diszkográfia alapját képezheti.

Az EZ album egy egységes projekt, amelyet Szalai és a korszellemet értő produceri gárda készített, és amely magyarba ülteti át a tengerentúli trapzenei trendeket. A lemez nem lép túl a pénz-lányok-ruhák-csár négyes tartalmi keretein, de a hangulatteremtésre helyezi a hangsúlyt.

A lemezen található dalok között vannak figyelemfelkeltő címek, mint a Buzi vagyok, és olyan erős kivételek, mint a Gyurissal közös Csao, vagy a több vendégművésszel kiegészült Fuck, Marry, Kill. Az EZ lemez kétarcúságát mutatja, hogy néhány dal többszöri hallgatásra is képes adrenalinlöketet adni, míg mások kevésbé maradandóak.

A trapzene itthon is elérte a plafont, de Szalai mégis innovatív szándékot mutat az albumon. Újszerű vokálkísérletekkel, például mélyebb adlibekkel és hangokkal próbálkozik, amelyeknek még lenne helye a lemezen és a jövőben is. Az EZ album több erős ötletet tartalmaz, de apró újításai még nem elegek ahhoz, hogy érdekessé tegyék a kiszámíthatóbb dalokat. Ennek ellenére a megjelenése után közönségkedvenc lett, és talán a magyar trap egyik szimbolikus mérföldkövének tekinthető majd.