Rogán Antal bizalmasának új vállalkozása: mérnöki tanácsadás a budai luxusvillából

Mérnöki tanácsadással és műszaki tevékenységgel bővítette tevékenységi körét Rogán Antal egykori bizalmasa, Kertész Balázs, aki egy új egyszemélyes céget alapított a budai luxusvillájában.

Kertész Balázs, aki Rogán Antal rejtőzködő bizalmasaként vált ismertté, egy új vállalkozást hozott létre, amely mérnöki tanácsadással és műszaki tevékenységgel foglalkozik. Az idén júniusban bejegyzett Monavis Beta Kft. székhelye az a Rezeda utcai luxusvilla, amely több Kertészhez köthető vállalkozásnak is otthont ad, mint például a Monavis Holding és a Monavis Consulting.

Ez a villa korábban is szerepet kapott egy olyan ügyben, amelyet a 24.hu tár fel, amiben kiderült, hogy a letelepedésikötvény-üzlet kínai kulcsfigurája majdnem hárommilliárd forint értékű eurót utalt át olyan magyar cégekbe, amelyek később Kertész Balázs érdekeltségébe kerültek. A pénz egy Brit Virgin-szigeteki társaságtól érkezett, és Kertész Balázs gyerekei által vezetett vagyonkezelő társaságokhoz került.

A letelepedési kötvények árusításáról szóló programot, amelynek kapcsán ezek a pénzmozgások történtek, Rogán Antal vitte át a parlamenten 2012-ben. Kertész és Rogán közötti szoros kapcsolatot nem csak a közös politikai és belvárosi múltjuk igazolja, hanem az is, hogy Kertész családja szerepet játszott Rogán személyes gyarapodásában is. Rogán egy elektronikus aláírási eljárásról szóló szabadalmat adott el egy olyan cégnek, amely Kertész korábbi feleségének tulajdonában volt.

Kertész Balázs lakcímként jelenleg is egy svájci Zugban bejegyzett lakást használ, amely a hazai cégadatbázis szerint az ő lakcíme.