Drogbanda elleni rajtaütés Budapesten és Pest megyében

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagyszabású akció keretében csaptak le feltételezett kábítószer-kereskedőkre, több helyszínen is kutatást tartva.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztályának nyomozói összehangolt akcióban öt budapesti és négy Pest megyei helyszínen hajtottak végre kutatásokat 2024. június 4-én. Az akció során jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le, melynek feketepiaci értéke körülbelül 368 millió forintot tesz ki.

A lefoglalt szerek között több mint 2 kilogramm kokain, 4,38 kilogramm amfetamin, közel 1 kilogramm marihuána, 255 darab ecstasy tabletta, 23,75 liter amfetaminolaj, 84 gramm hasisgyanta, valamint a kábítószerek előállításához szükséges további anyagok is megtalálhatóak voltak. Emellett a rendőrök több mint 7 millió forint készpénzt, három autót és a drogok előállításához, adagolásához használt eszközöket is lefoglaltak.

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt kilenc személyt hallgatott ki. Ebből három férfit és egy nőt őrizetbe vettek, akiket a bíróság azóta letartóztatott. A nyomozás adatai szerint a bűnszervezet tagjai Hollandiából szerezték be a kábítószereket, amelyeket Magyarországon értékesítettek volna.