A munkavállalók tömeges felmondását vetíti előre a PwC felmérése

A PwC Global Workforce Hopes & Fears felmérés szerint a munkavállalók majdnem fele érzi úgy, hogy a munkaterhelése jelentősen megnőtt az elmúlt évben, és sokan a munkahelyváltást fontolgatják a következő egy évben.

A kutatás, amely 50 ország 56 000 munkavállalójának megkérdezésével készült, rámutat arra, hogy a munkahelyi változások felgyorsulása és a feladatkörök átalakulása jelentős kihívást jelentenek a dolgozóknak. A válaszadók 62%-a több változást észlelt az elmúlt évben, mint az azt megelőző időszakban, és 40% szerint a napi feladataik jelentős mértékben módosultak. Azonban a változások célját csak 44%-uk érti meg. A megkérdezettek több mint negyede, 28% tervezi, hogy a következő 12 hónapban munkahelyet vált, ami jelentős növekedés a 2022-es 19%-os arányhoz képest. A váltást fontolgatók 67%-a szerint a készségek fejlesztése fontos szerepet játszik döntésükben.

Reguly Márta, a PwC Magyarország HR tanácsadási csapatának vezetője szerint a munkaadóknak befektetniük kell a munkatársakba és a technológiai platformokba, hogy csökkentsék az alkalmazottakra nehezedő nyomást. A munkavállalók a generatív mesterséges intelligenciától (MI) várják a munkahelyi nyomás enyhítését, és azok, akik ezt napi szinten használják, 82%-ban számítanak arra, hogy hatékonyabbá válnak a munkájukban. A generatív MI használóinak 49%-a magasabb bérekre számít, és több mint 70%-uk úgy véli, hogy a technológia segítségével kreatívabbak és jobb minőségben tudják elvégezni feladataikat.

A munkavállalók egyre nagyobb értéket tulajdonítanak a készségek fejlesztésének, és a munkahelyváltást tervezők 67%-a szerint a továbbképzési lehetőségek erős szerepet játszanak felmondási döntésükben. Ugyanakkor csak 46% érzi úgy, hogy munkáltatója megfelelő lehetőségeket biztosít új készségek elsajátítására. A munkahelyváltást fontolgatók 51%-a hiszi, hogy a következő öt évben változni fognak a munkájukhoz szükséges készségek. A generatív MI-t használók 76%-a számít arra, hogy új készségeket sajátíthatnak el a technológia segítségével, de a munkáltatóknak komoly befektetésekre lesz szükségük a képzés és a hozzáférés biztosításához.

A kutatás ellenére is bizonyos mértékű optimizmus tapasztalható a munkavállalók körében. A résztvevők 60%-a elégedett a munkájával, és azok közül, akik fontosnak tartják a méltányos fizetést, 57% úgy érzi, hogy megfelelő bért kap. A megélhetési költségekkel kapcsolatos nyomás enyhült, és 45%-ra emelkedett azoknak az aránya, akiknek minden hónap végén marad pénzük, bár több mint a fele még mindig bizonyos mértékű pénzügyi nyomás alatt áll.