Utasbiztosítási kedvezmények a nyári utazáshoz

Az Allianztól az Unionig számos biztosító kínál különféle kedvezményeket és extra szolgáltatásokat az utasbiztosításokra, amelyek között okostelefon, táblagép sorsolás, kuponkódok, családi és csoportos kedvezmények is megtalálhatóak.

A Grantis szakértői összegyűjtötték az aktuális kedvezményeket és a különleges szolgáltatásokat. Az Alfa biztosító 50 százalékos kedvezményt nyújt a 18 év alatti gyermekeknek, és 20 százalékos családi kedvezményt is kínál, amely már egy felnőtt és egy gyermek esetében is igénybe vehető, akár csak egy napra is. Emellett csoportos akciókat is kínálnak 10 fő felett, és különleges szolgáltatásaik között szerepel, hogy az utasbiztosítások akár 90 éves korig is köthetők, valamint autó-motor asszisztenciát 20 éves gépjárművekre is vállalnak. Járat- és poggyászkésés, valamint járatlekésés esetén is térítést nyújtanak, sőt, terrorcselekmény esetén is nyújtanak szolgáltatásokat 50 millió forintig.

Az Allianz 50 százalékos kedvezményt kínál a 18 év alatti fiataloknak, továbbá az online szerződéskötés során 10 százalékos, hűségprogrammal pedig további 15 százalékos kedvezmény érvényesíthető. A biztosító nyereményjátékot is hirdetett, ahol szeptember 15-ig utasbiztosítást kötők között három alkalommal, összesen 9 darab Samsung Galaxy Tab S9 FE táblagépet sorsolnak ki.

A CIG Pannónia 50 százalékos kedvezményt biztosít a 18 év alattiaknak, és akár 100 millió forintos fedezetet is nyújt baleset vagy betegség esetén. A külföldön lerobbant motor vagy személygépkocsi szerviz- és hazaszállítási költségeit 1000 euróig fizetik.

A Generali lakásbiztosítás mellé járó nyári vakáció csomag keretében három ingyenes szolgáltatást is ajándékba ad szeptember 25-ig. Térítik az értékek strandról történő ellopását, a személyi okmányok elvesztését vagy megsemmisülését, valamint a kerékpárlopást is kárpótolják. A szolgáltatások biztosítási eseményenként legfeljebb egyszer vehetők igénybe, és alkalmanként 50 ezer forintig térítik meg a kárt.

A Genertel tengerparti csomagot kínál, és 30 százalékos kedvezményt biztosít azoknak, akik a megadott kuponkódot használva bizonyos országokba utaznak. A 18 év alattiak 25 százalékos, a felnőttek 10 százalékos kedvezményben részesülhetnek, ha az utasbiztosítás a kiskorú gyermekre is kiterjed.

A Groupama változatos akciókkal készült: a 3 évesnél kisebb gyermekek 100 százalékos kedvezményt kapnak, a 3-14 évesek 50 százalékosat, a 14-18 évesek 25 százalékosat. További 10 százalék kedvezmény jár azért is, ha valaki OTP-s bankkártyával rendelkezik, vagy ha 10-nél többen utaznak egyszerre.

A K&H Biztosító 30 százalékos gyermekkedvezménnyel, további 10 százalékos családi akcióval és legalább 10 fő esetén 10 százalékos csoportos kedvezménnyel indította a nyarat. A biztosító kínálatában különféle utasbiztosítások érhetőek el, például tengerentúli utazásokra, veszélyes sportokra, vitorlázásra és tengerparti nyaralásra, utóbbi esetén még a napon való leégésre is lehet biztosítást kötni.

A Posta Biztosító 500 ezer forintos utazási utalványt sorsol ki az utasbiztosítást kötő ügyfelek között, a nyereményjáték szeptember 22-ig tart. Az utasbiztosításnál megemelték a betegség, illetve baleset miatti térítést, 100 millió forintos összeghatárig.

Az Uniqa 15 százalékos családi kedvezményt nyújt legalább egy gyermek és egy felnőtt részére, több mint 10 fő együtt utazása során pedig 10 százalékot engednek el a díjból. A biztosító választható szolgáltatásai közé tartozik a gépjármű asszisztencia, melynek része indokolt esetben a gépjármű szervizből való hazaszállítása.

Az Union a „Helló, nyár! Helló, új teló!” nyereményjáték keretében három iPhone 15 mobiltelefont sorsol ki azok között, akik augusztus 31-ig Világjáró Prémium utasbiztosítást kötnek. A biztosító július 1. és 31. között bizonyos termékek esetén 50 százalékos kedvezményt ad az Autó+ és a Repülő+ csomag díjából.

Az utasbiztosítás fontossága

A Grantis szakértői hangsúlyozzák, hogy európai utazás esetén érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát (EEK), amely ingyenesen igényelhető és ugyanolyan feltételek mellett biztosít hozzáférést a szükséges állami egészségügyi ellátáshoz, mint az adott országban biztosított személyeknek. Azonban az EEK önmagában nem elegendő, mivel például poggyászkárra, járatkésésre- és törlésre vagy a magánegészségügyben igénybe vett szolgáltatásokra, illetve sürgősségi fogászatra csak az utasbiztosítások térítenek, és csak ezekhez jár asszisztencia, amelyet káreset bekövetkeztekor hívhatunk. Kár esetén érdemes nem csak a biztosítóval, de a pénzügyi tanácsadónkkal is felvenni a kapcsolatot, aki segíti a bejelentés megfelelő módon történő megvalósítását és a minél gyorsabb kárrendezést a biztosítónál.