Ingyenes Netflix válhat elérhetővé Magyarországon

A Bloomberg jelentése alapján a Netflix ingyenes, de reklámokkal teli szolgáltatást vezethet be Európában, amely Magyarországot is érintheti. A streamingóriás már lezárta a tesztidőszakot Kenyában, és jelenleg az ottani adatok elemzésén dolgozik, de a tervek szerint a szolgáltatás Európába és Ázsiába is eljuthat.

A Bloomberg információi szerint a Netflix a Dél-Afrikai bevezetés után fontolgatja az ingyenes verzió kiterjesztését más kontinensekre is, beleértve Európát és Ázsiát. Az Index által közölt adatok szerint azonban az ingyenes változat használata jelentős mennyiségű reklám megtekintését követelné meg a felhasználóktól, ami a Netflix számára új üzleti lehetőségeket nyithat meg.

A kenyaiban lezajlott tesztidőszak során kiderült, hogy az ingyenes szolgáltatás révén olyan felhasználók is elkezdték használni a platformot, akik korábban nem engedhették meg maguknak. Ezáltal a Netflix képes volt bővíteni a felhasználói bázisát, és a reklámbevételek növekedését is pozitívan fogadták a vállalatnál. Mindazonáltal, az Index megjegyzi, hogy egyelőre nincs döntés arról, hogy a szolgáltatás valóban elérhetővé válik-e Európában.