Michael Fassbender lesz a főszereplő George Clooney kémsorozatában

Michael Fassbender kapta meg a főszerepet az Ügynökség című sorozatban, amely egy francia produkció, az A legendák hivatala remake-je lesz, executive producere pedig a többszörös díjnyertes George Clooney.

Az Agency (Ügynökség) című sorozatot, amelyet már forgatnak, az MTI információi szerint az öt évadon át futó A legendák hivatala című francia sorozat alapján készítik el. A projekt mögött álló Smokehouse Pictures producercég vezetője, George Clooney, aki korábban az Argó, az Augusztus Oklahomában és a Műkincsvadászok alkotásokban is együtt dolgozott Grant Heslovval, most is vele közösen veszi kézbe a produceri feladatokat.

A sorozat központi karakterét, a terepmunkáról visszarendelt fedett CIA-ügynököt, Michael Fassbender alakítja, aki egy régi szerelmével találkozik, és közben újabb feladatokat kap. Fassbender legutóbb David Fincher A gyilkos című filmjében és Taika Waititi A győztes gól című sportfilmjében tűnt fel. A forgatókönyvet Jez és John-Henry Butterworth írta, akik olyan filmekkel váltak ismertté, mint A holnap határa és Indiana Jones és a sors tárcsája. A rendezői teendőket pedig Joe Wright látja el, aki korábban a Büszkeség és balítélet és A legsötétebb óra filmeknél is dolgozott. A sorozatot a Paramount streamingszolgáltató forgalmazza.