Elbocsátották a kilencéves kislányt terrorizáló tanárt

A Sárkeresztúri Általános Iskola egyik tanára hónapokon át verbálisan bántalmazta az egyik kilencéves diákját, Bori-Hegyi Melindát és lányát, Emmát, ami súlyos lelki következményekkel járt a gyermek számára. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ kedden közleményt adott ki, amely szerint elbocsátották a pedagógust.

A közlemény szerint az elbocsátásra azért került sor, mert a szülők által a médiának átadott bizonyítékok alapján bebizonyosodott a tanár által elkövetett verbális bántalmazás. A Tankerületi Központ sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a felvételeket nem kapták meg korábban, mert így hamarabb hozhattak volna döntést az ügyben.

A tanár a vádakat tagadta, és manipulálta a többi diákot, hogy ne beszéljenek a bántalmazott kislánnyal. A Nemzeti Pedagógus Kar kijelentette, hogy nincs helye a tanári pályán egy ilyen embernek.

A kislány anyja szerint a tanár megpróbálta őket lefizetni, hogy ne beszéljenek a történtekről. A szülők az iskola vezetésével sem tudtak együttműködni, mivel azok arra kérték őket, hogy működjenek együtt a bántalmazó tanárral. A szülők az RTL Híradóhoz fordultak, miután az intézmény vezetői nem vették komolyan a panaszaikat.

A pszichológus jelezte, hogy a kislány szorong és depressziós, öngyilkos gondolatok is megfordultak a fejében. A szülők titokban hangfelvételeket készítettek, amelyeket diktafonnal rögzítettek a kislány táskájába rejtve. Két és fél hónapon át gyűjtötték az adatokat, amelyek alapján egyértelművé vált a tanár verbális agressziója. Az egyik felvételen a tanár például a következőket mondta: „Baromagyú Semmit nem írtá’, a másik hülye sem. 4x3? Mennyi 4x3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú! Ide meg hatot! Mert soha nem itt vagy, amit mondok. Kitekerem a nyakad! Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad. Ki kíváncsi rád? Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?”. Egy másik felvételen a tanár fenyegetőzött, hogy elviteti a gyámüggyel, vagy úgy dobja ki a teremből, hogy keze-lába összetörik.

Az oktatási jogok biztosa segített új iskolát találni Emmának, miután az igazgató és a tankerület nem nyújtott segítséget a családnak.

Ha Ön vagy ismerőse erőszak áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a 06-80-20-55-20-as számon, vagy az Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. Személyesen az Áldozatsegítő Központokban is kérhet segítséget, melyek címlistáját itt találja: http://vansegitseg.im.gov.hu. A NANE Egyesület segélyvonala a 06-80-505-101-es telefonszámon érhető el, vagy tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!