Halálos áramütés Kókán és tragikus vonatbaleset Méra közelében

Kedd hajnalban Kókán egy kamionsofőr életét vesztette, miután járművével beleakadt egy magasfeszültségű vezetékbe. A tragédia akkor történt, amikor a 57 éves férfi le akarta takarítani a kamionját. Egy másik szomorú esemény hétfő reggel történt, amikor egy apa és két utasa életét vesztette, miután a piros jelzés ellenére ráhajtottak a sínre Méra közelében, ahol éppen egy vonat közlekedett 100 km/h sebességgel.

A kókai balesetet követően a helyiek azonnal a sofőr segítségére siettek, de sajnos nem tudták megmenteni az életét. Egy közeli cég munkatársai robbanásszerű hangot hallottak, és amikor a helyszínre értek, az eszméletlen sofőrt találták. Defibrillátorral is próbálták újraéleszteni, később a tűzoltók és a mentők is a segítségére siettek, de a férfi már nem volt életben.

A tragédia következtében a környéken több helyen áramszünet volt. A cég éjszakai műszakos dolgozója mesélte, hogy a baleset helyszínén nagy füstöt látott, és az áldozatot a földön fekve találta. A férfi azonnal a segítségére sietett, letaposta a tüzet, majd a 112-es segélyhívót tárcsázta és a diszpécser utasításait követve igyekezett megmenteni a sofőr életét.

A helyszínre érkező kókai önkéntes tűzoltók is részt vettek a mentési kísérletben, de a kamionsofőrt már nem lehetett újraéleszteni.

A mérai vonatbalesetben elhunyt apa két gyermeket hagyott hátra. Az egyik áldozat családja mélyen megrázva nyilatkozott, de úgy gondolják, hogy baleset történt és nem hibáztatják a sofőrt. A 46 éves nő egyedül nevelte gyermekeit, és életét a családjának szentelte. A harmadik áldozat, egy édesanya, egy 12 éves gyermeket hagyott hátra. A család szerint a sofőr szívbeteg volt, és bár a tragédia súlyos, nem tartanak haragot a szívükben.