Jude Law a VIII. Henrik királyként: A hitelesség illata

Jude Law legújabb szerepében VIII. Henrik királyt alakítja a Firebrand című filmben, és a karakter hiteles megformálása érdekében a színész valóban büdös illatokat használt a forgatáson. A Yahoo Entertainmentnek adott interjúban Law elárulta, hogy a király fekélyes lábai miatt kellemetlen szagúvá vált, így ő is hasonló illatokat alkalmazott, hogy hűen ábrázolja az uralkodót.

A történetben VIII. Henrik már uralkodásának utolsó napjait éli, testét fekélyek és fertőzések borítják. Law szerint a király lábán lévő fekélyek miatt olyan szaga volt, mintha valóban rothadna, ezért ő is egy csípős és émelyítő illatot fújt magára. A film további fontos szereplője Katherine Parr, akit Alicia Vikander kelt életre. Parrnak, aki a király felesége, egy bántalmazó férjjel kell megküzdenie, miközben titkolnia kell saját hitét.

Law megjegyezte, hogy a király-közeli emberek helyzete ambivalens lehetett, hiszen hízelegniük kellett neki, de ezt a feladatot nehezítette az uralkodó erős szaga. A színész számára fontos volt, hogy a film érzékszervi élményei a lehető legpontosabban tükrözzék az 1540-es évek körülményeit, így a produkcióban élő állatokat és gyógynövényeket is felhasználtak. A Firebrandet a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be.