Járai Kíra öngyilkossági gondolatairól beszélt

A közelmúltban Járai Kíra, a Hozz egy verset podcastműsor vendégeként, élete egyik legnehezebb időszakáról mesélt, amikor az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. A szinkronrendező elárulta, hogy bár korábban sosem gondolta volna, hogy ilyen helyzetbe kerülhet, egy mélyponton mégis elgondolkodott az öngyilkosságon. Járai Kíra szerint az ideg-összeomlása idején érte el azt a mentális állapotot, amikor az öngyilkosság tűnt az egyetlen megoldásnak. Habár mindig boldognak, kiegyensúlyozottnak és magabiztosnak tűnik, olykor nála is előfordul, hogy olyannyira kétségbe esik, hogy nemcsak a feladás, de még az öngyilkosság gondolata is megfordul a fejében.

A Blikk idézetei szerint Járai Kíra úgy véli, nincs általános recept arra, hogyan lehet kijutni a mélypontokból. Elmondása alapján csak a tüneteken lehet enyhíteni, és bár ő maga gyógyszerellenes, rájött, hogy bizonyos állapotokban a gyógyszerek segíthetnek abban, hogy az ember kimásszon a gödör legmélyéről. "Erre sajnos nincs egy általános recept, hogyan tudunk kijönni a gödörből. Igazából csak enyhíteni lehet ezeken a tüneteken. Hihetetlen gyógyszerellenes vagyok, úgy nőttem fel, hogy ilyen jellegű gyógyszereket nem szedünk soha, inkább a halál. Aztán rá kellett jönnöm, hogy van olyan állapot, amikor ez igenis egy mankó lehet. Nyilván nem megoldás, pusztán segítség, hogy kimássz a gödör legmélyéről" - fejtette ki.

Van segítség!

Ha önnek vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!.