Hollywoodi Hírességek Sétánya: Csillagot kap Jane Fonda és Prince is

A hollywoodi Hírességek Sétányán 2025-ben harminchat új névvel bővül a már meglévő több mint kétezerhétszáz csillag között.

A 2025-ös év folyamán többek között olyan neves színészek, mint Jane Fonda, Jessica Chastain, Colin Farrell és John Carpenter kapnak majd csillagot a hollywoodi Hírességek sétányán. A bejelentést a ceremónia szervezői tették közzé.

Nem csak a filmszakma képviselői részesülnek ebben a megtiszteltetésben, hanem kiemelkedő zenészek is helyet kapnak a sétányon. A Depeche Mode, a B-52s, a Green Day és az Isley Brothers együttesek mellett Keith Urban és George Strait country énekesek is csillagot kapnak.

A televízió világából is több személyiség érdemelte ki a csillagot, köztük Fran Drescher, Bill Nye, valamint a South Park két alkotója, Trey Parker és Matt Stone, akiket kettős ceremónia keretében tüntetnek ki. Ők olyan sportlegendák, mint David Beckham korábbi angol válogatott labdarúgó és a baseballjátékos Orel Hershiser társaságában lesznek majd megörökítve a sétányon.

A bejelentés során kiderült az is, hogy a 2016-ban elhunyt Prince posztumusz csillagot kap, ezzel is tisztelegve az énekes előtt. Az idén beiktatottak között a legfiatalabb a harminckilenc éves énekesnő, Fantasia, a legidősebb pedig a százegy éves Toni Vaz színésznő, aktivista, Hollywood első fekete kaszkadőre.

A hírességeknek két évig van lehetőségük átadóünnepséget tartani, ezután a csillaguk „felszabadul”. A ceremóniákat általában tíz nappal korábban jelentik be a hivatalos weboldalon. Az új csillagok felavatásának pontos idejét később közlik.