Híres színészek, akik zenészként is megállják a helyüket

A filmek és sorozatok sztárjai gyakran több tehetséggel rendelkeznek, mint amit a vásznon láthatunk. Sokan közülük a színészi karrierjük mellett a zenei pályán is kipróbálták magukat, és nem is akármilyen sikerrel. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan kerültek a hangszeresek köreibe olyan neves személyiségek, mint Johnny Depp, Jared Leto, Jackie Chan, Scarlett Johansson és Zoë Kravitz.

A színészből lett zenészek négy csoportba sorolhatók, amelyek közül minden kategóriából hármat mutatunk be. Zoë Kravitz például a Lolawolf nevű R&B, electropop formációval kezdte meg zenei pályafutását, de jelentős áttörést nem ért el, mivel több lemezszerződést is visszautasítottak a kreatív kontroll megtartása érdekében. Scarlett Johansson 2008 óta próbálkozik a zenéléssel, de a The Singles nevű csajbandájával névütközés miatt nem tudott áttörést elérni. Robert Downey Jr. is kiadott egy debütáló szólóalbumot, de a zenei pálya nem hozta meg a várt sikert.

Jada Pinkett Smith metálbandája, a Wicked Wisdom kezdeti buktatók után újra aktív, és Sharon Osbourne is fellépési lehetőséget adott nekik az Ozzfesten. Keanu Reeves alter rock bandája, a Dogstar, a '90-es években alakult, majd szétesett, de nemrég újraformálódott és világ körüli turnéra indult. Jackie Chan több mint tíz stúdióalbumot készített különböző nyelveken, és filmjei zenéjében is gyakran közreműködik.

Hugh Laurie zenei karrierje a Dr. House sorozat végeztével indult be igazán, két stúdióalbuma slágerlisták előkelő helyein végzett. Zooey Deschanel She & Him nevű indie pop duójával Grammy-jelölést kapott, és több lemezét is méltatták a kritikusok. Johnny Depp, bár eredetileg rocksztár szeretett volna lenni, csak később, a Hollywood Vampires és Jeff Beckkel való együttműködés révén érte el zenei pályája csúcspontjait.

Jack Black Tenacious D nevű rockduója négy lemezzel és egy Grammy-díjjal büszkélkedhet. Idris Elba színészként és zenészként is sikeres, többek között a Coachella fesztiválon is fellépett. Jared Leto és a Thirty Seconds to Mars világszerte több mint 15 millió lemezt adott el, és a The Kill című daluk több mint 600 millió streamet ért el a Spotify-on.

(Borítókép: Scarlett Johansson, Idris Elba és Jackie Chan. Fotó: Stephane Cardinale / Corbis, Doug Peters / Variety, Jun Sato / WireImage / Getty Images)