Holland üvegházban fogták el a gyilkossági kísérletért elítélt F. Anitát

Egy holland üvegházban fogták el F. Anitát, akit korábban hét év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek emberölési kísérletért. A nő nem kezdte meg büntetésének letöltését, ezért előbb belföldi, majd európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 41 éves nő ellen a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatott eljárást emberölés kísérletének gyanúja miatt, mielőtt a Debreceni Ítélőtábla mint visszaeső elkövetőt hét évre ítélte volna. Az ítélet után F. Anita ismeretlen helyre távozott, így az Egri Törvényszék április 15-én európai elfogatóparancsot adott ki ellene, és a nő felkerült a rendőrség körözési toplistájára is a cselekményének társadalomra veszélyessége miatt.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának nyomozói az Európai Célkörözési Egységek Hálózatának (ENFAST) segítségével felvették a kapcsolatot a holland célkörözési kollégákkal. Az együttműködés során kiderült, hogy F. Anita feltehetően Hollandiában, egy Nieuwveen nevű faluban dolgozik egy üvegházakkal borított településrészen.

A holland rendőrök a magyar nyomozók közreműködésével június 20-án akciót szerveztek, amely során sikerült megállapítani a nő pontos tartózkodási helyét. F. Anitát, aki éppen mezőgazdasági munkát végzett, elfogták, és kiadatásáról a napokban dönt a holland bíróság.