Havas Henrik 75 éves: a legemlékezetesebb beszólásai

Havas Henrik, a magyar televíziózás és újságírás egyik legismertebb alakja, aki sosem fél kimondani, amit gondol, ma ünnepli 75. születésnapját. Provokatív és szókimondó stílusa évtizedek óta megosztja a közvéleményt, és számos emlékezetes beszólása van már a háta mögött.

Havas Henrik a magyar médiában eltöltött hosszú évek alatt számos emlékezetes és gyakran szarkasztikus megjegyzést tett. Öt év után az RTL-től a TV2-höz igazolt, ahol saját bevallása szerint "havi négymillióért hajlandó volt bohóckodni". Egy interjúban elmondta, hogy ha több alázat és szorgalom lett volna benne, akár irodalmi Nobel-díjat is kaphatott volna.

Havas nem kíméli a kollégáit sem, legyen szó akár Bochkor Gáborról, akinek a rádióműsorát férfiatlannak és gáznak nevezte, vagy Hajdú Péterről, akiről úgy vélekedett, hogy sem a nőkhöz, sem a riporterkedéshez nem ért. Farkasházy Tivadarról pedig úgy nyilatkozott, hogy írása egyszerűen undorító és nem méltó hozzá.

Az ATV stúdiójából élő adásban kisétáló Magyar Péter esetében is megfogalmazta véleményét, Rónai Egon interjútechnikáját kritizálva, Magyar Pétert pedig egy félművelt, agresszív, büdös bunkónak nevezte. A köztévés vitáról is hasonlóan sarkos véleményt formált, ahol a jelölteket a kivégzésükre váróknak hasonlította.

Havas Henrik azonban nem csak kritizálni tud, pozitív véleményt is formált másokról. Galambos Lajosról például azt mondta, hogy tündéri figura, imádni való és hülye, míg a 2018-ban elhunyt Kovalik Mártáról megható szavakkal emlékezett meg, elismerve, hogy tőle tanulta a rádiózás fortélyait.