Öngyújtóval játszott gyermek miatt gyulladt ki egy kanapé Komlón

Hétfőn reggel a komlói Zrínyi téren egy társasház lakásában kigyulladt egy kanapé, amit egy kisgyermek okozott, aki öngyújtóval játszott. A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a város hivatásos tűzoltói gyorsan a helyszínre érkeztek és megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet és kiszellőztették az érintett lakást.

A tűzeset során szerencsére nem történt személyi sérülés, azonban az ingatlanban jelentős károk keletkeztek. A helyiség falai kormozódtak, az ablak kitört, de a lakás többi része lakható maradt. A tűz keletkezésekor az ingatlanban egy felnőtt és két gyermek tartózkodott, és bár a tűz nem követelt emberéletet, a kanapé teljesen megsemmisült.

Egy másik, tragikusabb esemény is történt a régióban: halálos baleset Nagypeterdnél, ahol két ember életét vesztette. A 6-os főúton egy személyautó átsodródott a menetirány szerinti baloldalra és frontálisan ütközött egy kamionnal. A balesetben négyen sérültek meg, de sajnos két ember életét már nem tudták megmenteni. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak. A baleset további két sérültjét súlyos-életveszélyes állapotban szállították kórházba, az egyiküket sikeres újraélesztés után légi úton, a másikat földi úton.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta, hogy a balesethez a pécsi, a szigetvári hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak ki, és ők emelték ki a négy embert a járműből. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az érintett útszakaszt a helyszínelés és a mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Szentdénes település felé terelték.