Geszti Péter a repülőgépes incidensről beszélt

A zenész, Geszti Péter a Eurowings légitársaság késése miatt kialakult helyzetről osztotta meg gondolatait, miután a Stuttgartba tartó járat nem indult el időben Budapestről, és emiatt sok magyar szurkoló lekéste a skót–magyar csoportmérkőzést.

Geszti Péter eredetileg vonattal utazott volna, de végül a repülőt választotta, és így ő is a késés áldozata lett. A EW2783 járatszámú repülőgépnek 16:15-kor kellett volna indulnia, azonban este nyolckor még mindig a kifutón állt, ami miatt több magyar drukker nem érte el a sorsdöntő mérkőzést. Geszti egy Facebook-posztban írta le az eseményeket, ahol a terminálban kialakult feszült helyzetről is beszámolt. Elmondása szerint a szurkolók között rasszista és homofób megjegyzések is elhangzottak, és a helyzet egyre fokozódott.

A Balázsék rádióműsorban kérdezték a zenészt az eseményekről, ahol Geszti kritikusan nyilatkozott a légitársaság tevékenységéről. Szerinte a légitársaság több hibát is elkövetett, többek között a becsekkolást is elrontották, és olyan csomagok kerültek a gépre, amelyeknek máshol kellett volna lenniük. Geszti megértette az utasok dühét, hiszen sokan drága jegyekkel várták a meccset.

A zenész elmondta, hogy nem akart beavatkozni az eseményekbe, mert nem szeret nyilvános helyeken szerepelni, és nem akart fontoskodni. Hozzátette, hogy a szurkolók többsége normálisan viselkedett, de voltak, akik részegen agresszív és rasszista megjegyzéseket tettek.

Sebestyén Balázs, a rádióműsor egyik műsorvezetője megjegyezte, hogy ő nem délutáni járattal utazott volna, hanem vagy egy nappal előtte, vagy a reggelivel, mivel délután fapaddal utazni életveszélyes lehet.

Geszti Péter hozzáfűzte, hogy más lehetősége nem volt, mivel egy utazási irodán keresztül szervezte az útját, és eredetileg vonattal szeretett volna menni, mert az kevésbé környezetszennyező és ő szereti a vonatozást. Az utazási irodától megtudta, hogy a vonattal utazó magyar szurkolók is hasonló helyzetbe kerültek, és ötvenen lekésték a csatlakozást, ami nem az ő hibájukból történt.