Amerikai rapper születésnapján lelőve

Julio Foolio floridai rappert, Charles Jones hivatalos nevén, saját születésnapján lőtték le Tampában, Floridában, a hatóságok bandaháborúra gyanakszanak. A 26 éves zenész nem titkolózott az ünnepség helyszínét és időpontját illetően, és nyíltan vállalta bandatagságát is, így a támadók már a parkolóban várták, ahol ő és három társa is lövést kapott, de csak Julio Foolio vesztette életét, a többiek súlyos sérüléseket szenvedtek.

A tragédia a Holiday Inn Tampa North motel parkolójában történt vasárnap kora reggel, ahol négy embert értek lövések. Az eset következtében egy ember meghalt, akit később az őt képviselő ügyvédi iroda azonosított Julio Foolioként.

A rapper a szállodából kényszerült távozni, miután a hatóságok felszólították, hogy hagyja el az Airbnb-ingatlant, mivel a vendégek száma meghaladta a megengedett létszámot. Az ünneplésről posztolt is az Instagramon, ahol azt írta, hogy a rendőrség "leállított minket".

A lövöldözés, amely körülbelül vasárnap hajnali 4 óra 40 perckor történt, során két autót találtak el, és a három másik sérültet kórházba szállították, ahol állapotukat stabilnak minősítették.

Julio Foolio a Spotify-on közel egymillió havi hallgatóval rendelkezett, legnépszerűbb száma a Voo Doo volt. Áprilisban egy Instagram-posztban a rapper a múlt hónapokat "tragikusnak" nevezte, "többszörös merényletre hivatkozva az életem ellen".

A helyi média szerint a rapper nyíltan beszélt bandatagságáról. A rendőrség nyomozást indított az eset kapcsán, és a lakosság segítségét kérik, hogyha bármilyen információval rendelkeznek, segítsék a hatóságok munkáját.