Győri késelés: Válófélben lévő feleségét támadta meg egy férfi

Győr szívében egy férfi rátámadt és megkéselte válófélben lévő feleségét. Az ügyben az emberölés kísérlete és zaklatás miatt emeltek vádat a 40 éves férfi ellen.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a pár 2020 tavaszán kötött házasságot. A férfi a kapcsolat kezdetén külföldön dolgozott, de 2021 őszén hazatért Magyarországra, amit követően megromlott a házasságuk, és 2022 nyarán különköltöztek. A válás után a férfi többször is halálosan fenyegette volt feleségét, aki emiatt távoltartást kért a bíróságtól. A távoltartást 2022 szeptemberében el is rendelték, de a férfi ezt figyelmen kívül hagyta, és még aznap megjelent a nőnél, ahol szidalmazta és megfenyegette őt. A rendőrök a helyszínen bilincsben vitték el a férfit.

A támadás 2023 januárjában történt, amikor a férfi a nő győri munkahelyére ment, hogy iratokat kérjen tőle. Egy rövid szóváltás után távozott, de dél körül ittasan visszatért, és a munkahelyen tartózkodó vendéget figyelmeztette: „itt most csúnya dolgok fognak történni!”. Ezután elővett egy 7 cm pengehosszúságú kést és a volt feleségére támadt. A nő az utcára menekült, de a férj követte, földre lökte és legalább háromszor a nyaka irányába szúrt, valamint többször megütötte. Járókelők avatkoztak közbe és húzták le a támadót az áldozatról, aki a támadás következtében fején és kezén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a bírósági előkészítő ülésen hét év börtönbüntetést kért a férfira, amennyiben beismerő vallomást tesz, és az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.