Michael Jackson, a Pop Királya: 15 éve nélküle

Ma tizenöt éve annak, hogy elhunyt a Pop Királya, Michael Jackson, aki mély nyomot hagyott a zenei világban és az emberek szívében. Emlékezünk rá ikonikus moonwalkjával és zombis táncával, és kvízzel tisztelegünk előtte, hogy felidézzük életének és karrierjének legfontosabb pillanatait.

Június 25-én, halálának 15. évfordulóján emlékezünk meg Michael Jacksonról, aki nemcsak tehetségével, hanem karizmatikus színpadi jelenlétével, úttörő videoklipjeivel és humanitárius munkájával is örökre beírta magát a történelembe. Pályafutása során több mint 350 millió lemezt adott el, számos rekordot döntött meg, és számtalan emlékezetes előadást nyújtott.

A pop királya az Indiana állambeli Gary városában született meg 1958-ban, teljes neve Michael Joseph Jackson volt. Nyolc testvére volt: Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, Marlon, Randy és Janet Jackson.

A Thriller című albuma a mai napig a legnagyobb példányszámban eladott album a világon, több mint 70 millió darab fogyott belőle. A híres moonwalk táncot először a Motown 25. évfordulóján adott elő, a Billie Jean című dalhoz.

Michael Jacksonnak három gyermeke volt: Prince Michael Jackson I, Paris Jackson és Prince Michael Jackson II. A We Are the World című dalt más híres előadókkal, mint Lionel Richie, Stevie Wonder, Tina Turner és Bob Dylan közreműködésével a USA For Africa jótékonysági szervezet számára vette fel.

Az 1984-es Grammy-díjkiosztó gálán 8 díjat is bezsebelt, amit sem előtte, sem utána nem múlt felül senki. Első felesége Lisa Marie Presley volt, Elvis Presley lánya, második felesége később Debbie Rowe lett.

Élete során háromszor látogatott el Budapestre. Halála után orvosát, dr. Conrad Murray-t gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében az esküdtszék elmarasztalta, mivel számos műhibát vétett, ami közvetve és közvetlenül szerepet játszott Jacko halálában. Halálának hivatalos oka gyógyszer-túladagolás volt.