Shifty Shellshock, a Crazy Town énekese elhunyt

49 éves korában meghalt Shifty Shellshock, a Crazy Town együttes énekese, akit otthonában találtak meg halottan. A Los Angeles-i rapcore zenekart, a Crazy Town-t 1995-ben alapították, és Shellshock, született Seth Brooks Binzer, társalapító volt. Az orvosszakértői jelentés szerint Binzer június 24-én hunyt el.

A Crazy Town legismertebb dala, a Butterfly a kétezres évek egyik jelentős slágere volt, amely a magyar rajongók körében is népszerűségre tett szert. A dal világszerte az első helyen szerepelt a zenei toplistákon, beleértve a Billboard Hot 100-as listáját is. A zenekar második, 2002-ben kiadott lemeze már nem volt sikeres, így a Crazy Town fel is oszlott, de 2007-ben újra összeálltak, és 2015-ben kiadták a harmadik albumukat, a The Brimstone Sluggers-t.

Binzer nemcsak a zenekarban vállalt szerepet, hanem szólókarrierbe is belevágott, és 2002-ben a brit producerrel, Paul Oakenfolddal közösen készítette el a Starry Eyed Surprise című dalt.

Az énekes hosszú ideje küzdött kokainfüggőségével, ami miatt többször is részt vett rehabilitációs programokban. A közönség a Celebrity Rehab első és második évadában, valamint a Sober House első és második szériájában is láthatta, ahogy megpróbálja leküzdeni függőségét. Shellshock többször is összeütközésbe került a törvénnyel, 2012-ben három év próbaidőre ítélték testi sértésért és kokain birtoklásáért. Korábban a Rolling Stones magazinnak arról beszélt, hogy bolti lopásért is fülöncsípték már, sőt, egy időben drogot árult. Legutóbbi szakítása után, 2022-ben ittas vezetésért tartóztatták le.

Az énekes halálának oka egyelőre nem derült ki. Shellshock három fiúgyermek édesapja volt.