Életfogytiglant kapott a nyírvasvári férfi, aki élve elásta a párját az istállóban

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki két évvel ezelőtt élve elásta a párját Nyírvasváriban, és a bíróság szerint legkorábban 25 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen.

R.M. és a későbbi áldozata 2021 óta éltek élettársi kapcsolatban, de a férfi féltékenysége miatt gyakran veszekedtek. Egyik ilyen veszekedés után a férfi fahasábbal és húsklopfolóval összeverte a nőt . Március 11-én hazatérve azt találta, hogy a párja eszméletlenül fekszik a hálószobában, és attól tartva, hogy büntetőeljárás indul ellene, elásta az istállóban található gödörben, úgy, hogy a nő alsó és felső testére szemeteszsákot húzott. A nőt az élve eltemetés következtében bekövetkező fulladás végzett ki.

A rendőrségi kihallgatáson a férfi elismerte, hogy korábban is bántalmazta a nőt, és az utolsó alkalommal azt gondolta, hogy a párja meghalt, ezért döntött úgy, hogy elássa. Az utolsó együtt töltött hónapról azt vallotta, abban a hitben élt, hogy a nő meghalt, ezért döntött amellett, hogy a földbe temeti, mert megrémült tette következményeiről . Az ítélet ellen a férfi és védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.