Álomotthon egy leselejtezett iskolabuszban

Egy kanadai házaspár, Mandy és Ritomo, saját kezűleg alakított ki egy otthonos lakóteret egy kiszuperált iskolabuszban, mivel a magas ingatlanárak miatt nem tudtak saját lakást vásárolni.

A harmincas éveik elején járó Mandy és Ritomo, akik japán nyelvtanárok, egy régi iskolabuszt vásároltak és alakítottak át otthonná, mivel a bevételeikből nehezen jöttek ki, és lakásvásárlásra nem volt lehetőségük. Az átalakítás során nem támaszkodhattak korábbi tapasztalataikra, mivel ilyen típusú munkát korábban nem végeztek, így a YouTube-videók és a barátok, rokonok segítségére szorultak. Mandy villanyszerelő unokatestvére például az elektromos rendszert szerelte össze.

A projekt két évig tartott, és összesen 25 ezer kanadai dollárba (kb. 6,7 millió forint) került, amelyből a legnagyobb kiadás a 10 ezer dolláros napelemes rendszer volt. A házaspár szerint otthonukban minden megtalálható, amire szükségük van, beleértve a mosdót, a tévét és a tágas konyhát.

Mandy elmondása szerint korábban havi két-háromezer dollárt költöttek lakhatásra, de az iskolabuszban élve már nem kell számlákat fizetniük, ráadásul a takarítás is csupán 15 percet vesz igénybe. Azonban az élet a buszban nem mentes a nehézségektől: a parkolás előre tervezést igényel a jármű méretei miatt.

A házaspár, akik már két éve élnek az átalakított iskolabuszban, most eladásra kínálják azt 65 ezer kanadai dollárért (közel 17,5 millió forint), mivel kisebb lakóteret szeretnének, amellyel könnyebben tudnak majd utazni.