Éhségsztrájkba kezdett, majd kórházba került a vízhiány miatt az indiai vízügyi miniszter

Delhiben válságosra fordult a vízhiány helyzete, ami miatt a vízügyi miniszter, Atishi éhségsztrájkba kezdett, de öt nap után kórházba került.

Delhi vízügyi miniszterét, Atishit kórházba kellett szállítani öt nappal azután, hogy éhségsztrájkba kezdett, hogy felhívja a figyelmet a város vízügyi válságára. Az indiai fővárosban súlyos vízhiány alakult ki, mivel az elhúzódó hőhullám következtében megnőtt a vízfogyasztás. Atishi azzal vádolta a szomszédos Haryana államot, hogy korlátozza Delhi vízellátását, mivel visszatartja a Yamuna folyó vizének jelentős részét, amelyen keresztül a város és más északi államok, mint Haryana, vízszükségletét kellene kielégíteni.

Delhiben az elmúlt időszakban rendkívül forró nyár tapasztalható, a hőmérséklet hetek óta 40 Celsius-fok felett van. Emiatt az áram- és vízfogyasztás is jelentősen megnövekedett, és mivel a vízkészletek majdnem kimerültek, tartálykocsik segítségével próbálják biztosítani az emberek vízellátását.

A minisztert kedd reggel szállították kórházba, miután vércukorszintje 36 mg/dl-re esett, ami jóval a normális 70-100 mg/dl-es érték alatt van. Atishi ezek után kénytelen volt abbahagyni az éhségsztrájkot.