Cyndi Lauper búcsúkoncertet ad Budapesten

Cyndi Lauper amerikai énekesnő, aki a hetvenes években vált világhírűvé, életében először és utoljára lép fel jövőre Budapesten. Az előadó a közelgő búcsúturnéja kapcsán beszélt az Indexnek döntéséről és terveiről.

Cyndi Lauper, a Grammy-, Emmy- és Tony-díjas énekesnő, aki a Girls Just Wanna Have Fun, a Time After Time és további slágerek szerzője, február 19-én a Budapest Arénában ad koncertet. Ez a fellépés része lesz a Girls Just Wanna Have Fun Farewell Tour névre keresztelt búcsúturnéjának, amely során Európa számos városában lép majd fel. Lauper korábban még sosem koncertezett Magyarországon, így ez az esemény különleges lesz a magyar rajongók számára. Az énekesnő a hetvenes évek óta aktív a zenei életben, és olyan dalokkal hódította meg a világot, amelyek máig népszerűek a rádiókban.

Az énekesnő a búcsúturnéja kapcsán elárulta az Indexnek, hogy a világkörüli turnékkal járó repülés és utazás már megterhelő számára, ezért döntött úgy, hogy ez lesz az utolsó ilyen jellegű koncertsorozata. A turné után a Working Girl című musicalen fog dolgozni, amelyet várhatóan 2025-2026 környékén mutatnak majd be a Broadway-en. Lauper hangsúlyozta, hogy bár a világkörüli turnéknak búcsút int, a zenélést nem hagyja abba, és továbbra is készíteni fog új dalokat.

A Girls Just Wanna Have Fun dal kapcsán Lauper megosztotta, hogy a szerzemény eredetileg a lányok himnuszának készült, és nagyon hálás, hogy részese lehetett ennek a történetnek. Az énekesnő szerint a dal és a hozzá készült videoklip is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek pozitívan fogadják őt és munkásságát. Lauper úgy véli, hogy a dalok készítése napjainkban is hasonlóan izgalmas, mint a kezdetekkor, és folyamatosan igyekszik haladni a korral.

Cyndi Lauper arról is beszélt, hogy bár sokan csak egy bohókás karakternek látták őt a kezdetekkor, valójában mindig is törekedett arra, hogy új és friss dolgokat hozzon létre. Az énekesnő hangsúlyozta, hogy az élet tapasztalatai és az együttműködések teszik őt azzá, aki ma. A közelgő turné kapcsán Lauper izgatottsággal és hálával tekint előre, és szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik vele tartottak ezen az úton.