Céline Dion stiff-person-szindrómával való küzdelme

A nemrégiben bemutatott dokumentumfilm Céline Dion életéről felfedi az énekesnő stiff-person-szindrómával való több évtizedes harcát, beleértve a görcsrohamok nyomasztó pillanatait is.

Céline Dion életét bemutató dokumentumfilm egyik jelenetében a People magazin közzétett egy részletet, amelyben az énekesnő egy görcsrohamot él át. Diont 2022 augusztusában diagnosztizálták stiff-person-szindrómával, de a betegséggel már legalább 17 éve küzdött.

A dokumentált jelenet során Dion egy masszázsasztalon fekszik, görcsrohamtól szenvedve, fájdalmában nyögve és könnyek között. Terrill Lobo sportorvos terapeuta a betegségről elmondta, hogy az izmok összehúzódása során az agy nem kapja meg a jelzést az izmok elernyedésére, így azok összehúzódva maradnak.

A roham súlyosbodása során az énekesnő orvosa egy másik orvosi csapattagot hívott, hogy Valiumot hozzon, egy idegrendszert kezelő gyógyszert. Dion két dózis orrspray formájában kapta meg a gyógyszert, ami után lassan magához tért a rohamból. Az orvosa szerint, ha nem kapja meg időben a gyógyszert, kórházba kellett volna vinni.

Dion a roham után kínosan érezte magát az eset miatt. Orvosa szerint a rohamot az éneklés során a stúdióban tapasztalt túlstimuláció válthatta ki. Az énekesnő korábban bevallotta, hogy a betegség diagnosztizálása előtt olyan mennyiségű diazepám-tartalmú Valiumot fogyasztott, ami akár halálos is lehetett volna.