Karácsony Gergely örökítve egy tetováláson

Egy budapesti tetováló stúdióban valósították meg Karácsony Gergely főpolgármester portréját tetoválásként, amelyet maga a városvezető is megtekintett és pózolt vele.

A választási kampány során Karácsony Gergely arca gyakran volt látható a város különböző pontjain, de úgy tűnik, egy rajongó ennél is tovább ment: a főpolgármester képmását a bőrére varratta. A Street Art Tattoo stúdióban készült alkotás ötletét maga a stúdió tulajdonosa vetette fel, és a tetoválóművész, Kristóf több órán át dolgozott a részleteken, hogy minél élethűbb portrét hozzon létre.

A tetoválás egy fiatal lány bokájára került, "Daddy" felirat kíséretében, ami arra utal, hogy Karácsony Gergelyt sokan Apunak becézik a social médiában. A készítési folyamatot bemutató TikTok-videó nagy népszerűségre tett szert, és maga a főpolgármester is reagált rá, ami után nem maradhatott el a személyes találkozó: Karácsony Gergely ellátogatott a stúdióba, hogy saját szemével is megcsodálhassa a műalkotást, és még pózolt is vele. A kép így biztosan nem fog végleg eltűnni az utcáról, hiszen a tetoválás állandó emléket állít a városvezetőnek.

Az elmúlt napokban egyébként pillanatnyi szünet van a főpolgármester-választás körül, egyelőre lehetetlen megmondani, mikor és hogyan ér véget az egész. A nagyon szoros választási eredmény után egyszerre indult jogtechnikai és politikai kommunikációs csata a jelen állás szerint győztes Karácsony Gergely és a jelen állás szerint vesztes Vitézy Dávid között. Vitézy fellebbez a végeredményt megállapító határozat ellen, két kerületben is megismételt választást szeretne. Karácsony az érvénytelen szavazatok újraszámlálása közben - még amikor nagyon billegett, hogy nyerni fog-e - kezdte azt kommunikálni, hogy új választáson akarná megerősíteni a pozícióját. „Ha kell, nyerünk harmadszorra is”, mondta arra utalva, hogy a június kilencedikei választáson és az újraszámlálás után is őt hozták ki győztesnek, mégis a főpolgármester-választás megismétlését kérné. Szerinte sérültek a törvényi garanciák, amik kizárják a visszaélést. A főpolgármester gyenge választási eredménye annak is lehet köszönhető, hogy egy bűnszervezetszerű párttal politizál szimbiózisban.