Bede Zsolt tagadja, hogy ő videózta volna le a bulizó Magyar Pétert

Az interneten terjedő hírekkel ellentétben Bede Zsolt, a Vadhajtások főszerkesztője cáfolta, hogy ő lett volna az, aki levideózta a bulizó Magyar Pétert egy budapesti szórakozóhelyen. Magyar Péter egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy egy "fideszes, fizetett provokátor tönkre tette az estéjüket" a fiatalokkal való bulizás közben.

Bede Zsolt a Klubrádió műsorában reagált a vádakra, és elmondta, hogy nem ő volt a provokátor, mivel abban az időben éppen aludt. Ironikusan megjegyezte, hogy ha ő lett volna ott, akkor "azt kicsit komolyabb felbontásban élvezhettük volna". A rádióműsorban Bede közel tíz percen át beszélgetett a műsorvezetővel, és többek között kifejtette, hogy ha 40-es nők lettek volna a helyszínen, ő is bemászott volna a lányok lába alá tánc közben.

Magyar Péter szerint a provokátor már korábban is követte őket, és célja az volt, hogy "csapdába csalja" őket. Magyar részletesen beszámolt az eseményekről: a provokátor először a pult mellett állt és onnan filmezett, majd közelebb lépett, a fiatalok arcába kamerázott, trágárságokat kiabált felé, és minden eszközt megragadott, hogy balhét provokáljon, ami végül dulakodásba torkollott.

Bede Zsolt a rádióban továbbá azt állította, hogy ha ő lett volna ott, akkor másfél méterről videózta volna Magyart, és egy olyan videót készített volna, mint amilyet "A Wall Street farkasá" című filmben Leonardo DiCaprio bedrogozva készít, amikor négykézláb szaladgál. Bede azt is hozzátette, hogy Magyar Péter viselkedése nem méltó egy miniszterelnök-jelölthöz, különösen nem egy olyan kislánnyal táncolva, aki körülbelül ugyanolyan idős, mint a legidősebb fia.

Bede Zsolt a beszélgetés során Magyar Pétert nárcisztikusnak, szavazóit pedig degeneráltnak nevezte, és említést tett egy korábbi találkozásukról az ATV-ben, ahol egy övet vitt neki, utalva egy korábbi incidensre, de Magyar elszaladt, mert Bede szerint csak "a lányokkal, meg a nőkkel, meg a feleségével volt kemény".

(Címlapképünkön Bede Zsolt, ahogy éppen Alföldi Róberttel ordibál 2019-ben.)

Magyar Péter az éjszakában: tények és kérdőjelek az ötkertes balhé körül

Egy videón az látható, hogy Magyar Pétert a nyakánál fogva vezetik ki a biztonsági őrök a belvárosi Ötkert nevű szórakozóhelyről. A rendőrség garázdaság és rongálás miatt nyomozást folytat.

Magyar Péter személye és cselekedetei február óta a közérdeklődés középpontjában állnak. Múlt hét péntekre virradóra balhéba keveredett a Budapest belvárosában található Ötkert nevű szórakozóhelyen.

A balhéról elsőként beszámoló és a kormányhoz közel álló Ripost bulvárlap szerint Magyar „nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át folyamatosan agresszíven, garázda módon viselkedett”, „több vendégbe belekötött, nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik”. Azonban a nyilvánosságra került videók egyike sem örökítette meg, hogy a szórakozóhelyen Magyar Péter balhézott volna.

A rendőrség a sajtó megkeresésére még aznap közölte, hogy a BRFK-ra június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást.

Magyar Péter a közösségi oldalán írta meg a saját verzióját a történtekről. Tagadta, hogy bárkit is zaklatott volna, és azt állította, hogy az „egész esetről” rendelkezésükre állnak videófelvételek. Ezeket a felvételeket azonban nem hozta nyilvánosságra.

A Telex információi szerint az Ötkertben ugyan vannak beltéri kamerák, de az a terület, ahol az incidens zajlott, egy vakfolt, a kamerák nem látnak rá. A rendőrség tehát az Ötkertben történtek (dulakodás) miatt garázdaság, a szórakozóhelyen kívül történtek (azaz a Dunába hajított telefon) miatt pedig rongálás miatt nyomoz.

Az ügyben először a hétvégén, majd kedden ismét kerestük Magyar Pétert a sajtóelérhetőségén. Emailen egyebek mellett azt kérdeztük tőle, igaz-e, hogy tenyérrel kétszer megütötte az őt videózó férfit, milyen bizonyítéka van arra, hogy az illető egy „fideszes, fizetett provokátor”, és történt-e olyan, hogy a szórakozóhelyen mellettük táncoló nőknek „minősíthetetlen ajánlatokat” tett. Megkérdeztük azt is, kihallgatta-e már őt az ügyben a rendőrség tanúként vagy gyanúsítottként. Kérdéseinkre nem kaptunk választ.