A magyarok kedvenc filmjei 2024 első félévében

A Magyar Filmadatbázis adatai szerint az Agymanók 2. vezeti a listát a magyarok 2024 első félévében leginkább kedvelt filmjei között. A Dűne 2. és a Kung Fu Panda 4. követi az élen, míg a franchise-ok és folytatások dominálják a TOP 10-es listát.

A Magyar Filmadatbázis közleménye alapján az Agymanók 2. volt a legnépszerűbb, 99 százalékos értékeléssel. A Disney és a Pixar animációjában a már tinédzser Riley fejében játszódó történet folytatódik, ahol a Főhadiszállás új érzelmeknek ad helyet, és felbukkan Feszkó is.

A második helyre a Dűne 2. került Denis Villeneuve rendezésében, 80 százalékos értékeléssel és 419 ezer eladott jeggyel, ami a legnagyobb bevételt jelentette a listán, meghaladva az 1 milliárd forintos bevételt. A harmadik helyen a Kung Fu Panda 4. végzett 81 százalékos tetszési index-szel, közel egy évtized után visszatérve a DreamWorks Animation sorozatával.

A negyedik helyet a Furiosa: A Mad Max Saga szerezte meg 83 százalékkal, az ötödik helyen pedig a Bad Boys: Mindent vagy többet áll 80 százalékkal, ahol Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa tér vissza. Hatodik helyen a Majmok bolygója: A birodalom című film végzett, amelyben egy új, zsarnoki majomvezér birodalma kiépítésének történetét követhetjük.

A hetedik helyen Ryan Gosling főszereplésével a A kaszkadőr akcióvígjáték található, mely az 1980-as évekbeli The Fall Guy című televíziós sorozaton alapul, míg a nyolcadik helyet A méhész kapta Jason Statham főszereplésével, aki egy brutális bosszúhadjárat során a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynökeként tárul fel. A kilencedik helyre a Képzeletbeli barátok került, Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw főszereplésével, ahol egy lány képzeletbeli barátokat lát, és a tízes listát a Godzilla x Kong zárja, ahol Kong és Godzilla esetleges összefogásáról szól a történet.

A MAFAB 10-es listáját több millió látogatói felkeresés, sok ezer értékelés és a jegyeladási eredmények súlyozása alapján állították össze, azzal a feltétellel, hogy a filmek legalább 100 millió forint bevételt érjenek el. Magyar film nem került fel a listára, de a Lefkovicsék gyászolnak című alkotás kiemelkedően pozitív értékeléseket kapott.