Anna hercegnő emlékezetkiesést szenvedett egy lovasbaleset következtében

Anna hercegnő agyrázkódást és emlékezetkiesést szenvedett egy lovasbaleset következtében, és jelenleg a bristoli Southmead kórházban ápolják.

A Telegraph szerint a 73 éves hercegnő az agyrázkódása mellett emlékezetkiesést is szenvedett az incidens pillanatait illetően, ami valószínűleg átmeneti lesz. A baleset után légi mentőt hívtak hozzá, és miután a helyszínen ellátták, a kórházba szállították. A Buckingham-palota közleménye alapján várhatóan még a héten hazaengedik.

Ez nem az első alkalom, hogy Anna hercegnő emlékezetkiesést szenvedett egy lovasbaleset következtében. Az 1976-os olimpián is hasonló helyzetbe került, amikor egy ugrás során leesett a lováról és fejsérülést szenvedett.

A hercegnőnek eredetileg a hét végén Kanadába kellett volna utaznia, azonban orvosai tanácsára kénytelen volt elhalasztani az utazást. Emiatt sajnálatát fejezte ki azok felé, akiknek kellemetlenséget vagy csalódást okozott, és így lemarad a japán császár és császárné tiszteletére rendezett állami bankettről is.