Amerikai vlogger pár Budapest látogatásáról számolt be

Egy amerikai vlogger pár, Matt és Nat, Budapestre látogatott, és megosztották tapasztalataikat egy új videóban, amelyben kiemelték, hogy a Budavári Siklón való utazás ára, még turisták számára is, meglehetősen magasnak tűnik.

A Adventures of Matt and Nat YouTube-csatornájukon közzétett videójukban a Halászbástyánál kezdték a városnézést, majd a Budai Várnegyed felfedezésével folytatták a napot. A Budavári Sikló, amely 1987 óta szerepel az UNESCO világörökség listáján, és csupán 1,5-2 percet vesz igénybe, a vloggerek szerint a 4000 forintos jegyárral kissé túlárazott lehet.

A videóban a pár elmondása szerint a Szent István Bazilikában is jártak, ahol meglepődtek, hogy belépődíjat kell fizetniük. Emellett a Cipők a Duna-parton emlékművet is meglátogatták, ahol a történelmi emlékhely mély hatással volt rájuk. A Duna-parti sétájuk során hajókázásra is sor került, ahol a kivilágított Parlament épületének látványa különösen lenyűgözte őket.

A vlogger pár videójában a budapesti látványosságok mellett a város által nyújtott élményeket is megörökítették, így a látogatásuk során szerzett tapasztalataikat széles körben megoszthatták követőikkel. Matthew és Natalie, akik Nashville-ből származnak, a magyar konyha ízeivel is megismerkedtek, és elmondásuk szerint az ételek egy életre magával ragadták őket.

A vloggerek több helyszínt is felkerestek, többek között a Houdini Házban is jártak, átsétáltak a Széchenyi Lánchídon, és a Budai Várnegyedben is tettek egy kört. A Budavári Siklóval a Clark Ádám térre mentek, ahol a siklóra váltott jegy árát, vagyis a 4 ezer forintot kissé sokallták, de a kilátást lenyűgözőnek találták.

Az Instagramon egyik követőjük meg is kérdezte tőlük, hogy igaz-e, hogy Budapest koszos és elhanyagolt, mire azt válaszolták, hogy egyáltalán nem érezték így. Hozzátették, hogy bár egy város nem lehet teljesen tiszta, Budapestet mégis tisztának találták, kivéve Tokiót, amit kifejezetten tisztának említettek. Összességében jó élményekkel távoztak Magyarországról.