Zuglói ingatlan-óriásberuházás: Akciós lakások a Bosnyák téren

Zugló központjában, a Bosnyák téri piac mellett épült fel a Zuglói Zenit Residence by Bayer, ahol az első 30 vevő akciós áron, négyzetméterenként 1,2 millió forintért juthat hozzá az új otthonához.

Az állami támogatással megvalósuló projekt keretében idén 168 lakást adnak át, amelyek az eredetileg tervezett ezer lakásos megaprojekt csupán kis részét képezik. A beruházás során a tervek módosultak, és a lakások helyett inkább irodákat építettek, melyeket az állam vásárolt meg a beruházótól, Tiborcz István miniszterelnöki vejjel is üzletelő Bayer Constructtól. Az állam által fizetett ár jelentősen meghaladja a lakások négyzetméterenkénti árát, hiszen az irodákért körülbelül 1,5 millió forintot fizetett négyzetméterenként.

A lakóingatlan-fejlesztés során a cégcsoport különös figyelmet fordított arra, hogy az épületek modern formái illeszkedjenek a környezetbe, miközben energiatakarékos megoldásokat alkalmaztak. A projekt egyik különlegessége, hogy a létesítmény energiahatékonyságát geotermikus energia biztosítja.

A Bayer Construct nemcsak Zuglóban, hanem Újbudán is érdekelt új lakások építésében. Az Újbudai Elit Park névre keresztelt projekt keretében 464 új lakást építenek, melyek két kilenc emeletes épületben találhatók a Budafoki út és a Barázda utca sarkán. Az újbudai lakások várható árairól még nem nyilatkoztak.

A cégcsoport nem egyedülálló abban, hogy a kormány támogatását élvezi az ingatlanfejlesztések terén, különösen egy olyan időszakban, amikor a budapesti ingatlanpiac stagnálását tapasztaljuk. A kormányzati támogatások hátteréről és a piaci helyzetről részletesen egy később megjelenő cikkünk fog számot adni.