„Karl Lagerfeld halála után könnyebb dolgom lett: az emberek elkezdtek szabadabban mesélni róla”

A Becoming Karl Lagerfeld sorozat bemutatója kapcsán Párizsban Arnaud Valois-szal és a készítőkkel beszélgettünk, akik a divatikonok életében leginkább a személyes történeteket helyezték előtérbe. A sorozat a divatvilág intrikáit, hatalmi harcait és szenvedélyeket tárja fel, Lagerfeld és Yves Saint Laurent rivalizálásán keresztül.

A párizsi divatszíntér a '70-es években pezsdült fel igazán, ahol a világ minden tájáról érkező hírességek, művészek és tervezők találkoztak. Ebben az időszakban a divatipar megújulása zajlott, ahol az új generációk kezdték kiszorítani a régi nagy neveket, és a pret-á-porter versenybe szállt az haute couture-rel. Ebben a környezetben feszült rivalizálás bontakozott ki Yves Saint Laurent és Karl Lagerfeld között, akik barátságuk ellenére szakmailag és magánéletben is versengtek egymással.

A Becoming Karl Lagerfeld című sorozat a német tervezőt, Lagerfeldet állítja a középpontba, Daniel Brühl alakításában, míg Saint Laurent karaktere kevesebb képernyőidőt kap, de mégis meghatározó szereplő marad. A sorozat különlegessége, hogy Lagerfeld magánéletére és a Saint Laurent-tal való viszonyára koncentrál, beleértve a német tervező fiatal szerelmével, Jascques de Bascher-rel kialakult szerelmi háromszöget.

Arnaud Valois, aki a sorozatban Yves Saint Laurent-t alakítja, először játszik valós személyt. A tervező munkásságával és divat iránti szenvedélyével tisztában volt, de a rivalizálásról és szerelmi bonyodalmakról csak a felkészülés során értesült. Valois a karakter megformálásához Saint Laurent személyes ízlését kutatta, régi interjúkat és filmeket nézett, amiket a tervező kedvelt vagy amelyekhez ő készítette a jelmezeket. A sorozat jelmeztervezője, Pascaline Chavanne munkája is hozzájárult ahhoz, hogy Valois bele tudjon élni Saint Laurent szerepébe.