Idén is több mint 1500-an választották első helyen a METU-t

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) népszerűsége töretlen, idén is több mint 1500-an jelölték meg első helyen, és összesen több mint 6000 jelentkezést kaptak. A nem alapítványi fenntartású egyetemek között kiemelkedőnek számító jelentkezési szám a METU innovatív gondolkodásának és folyamatos fejlődésének köszönhető.

A METU, Magyarország legnagyobb magánegyeteme, két karon kínál képzéseket: az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karon, valamint a Művészeti és Kreatívipari Karon. A hallgatók széles körű magyar és angol nyelvű képzési palettából választhatnak, beleértve az alap- és mesterképzéseket, szakirányú továbbképzéseket, felnőttképzéseket és felsőoktatási szakképzéseket. Emellett számos hazai és nemzetközi ösztöndíjat is megpályázhatnak.

A hallgatók kiválasztásánál fontos szerepet játszik az egyéni készségek fejlesztése, a piaci igényekhez való gyors alkalmazkodás, a naprakész tudásátadás, valamint a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb egyetemével, az Arizona State University-vel (ASU) kötött szakmai partnerség.

Innovatív tanulási és tanítási módszer

A METU filozófiája szerint minden hallgatót az egyéni fejlődésre ösztönöznek, és a legjobb teljesítményre készítik fel. E célból az egyetem az innovatív myBRAND tanulási és tanítási módszert alkalmazza, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy saját tudáson alapuló személyes márkát és szakmai portfóliót építsenek ki.

A METU az ASU-val kötött hosszútávú partnerségi megállapodás révén, amely a világ legjobb egyetemeinek 1 százalékába tartozik a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint, új lehetőségeket nyit meg a hallgatók számára. Ez a kapcsolat elősegítheti a magyar felsőoktatás nemzetközivé válását is.

A magyar és nemzetközi hallgatók egyre nagyobb igényt mutatnak a legújabb digitális tudás, különösen a mesterséges intelligencia felhasználása iránt. A METU tervei szerint az ASU-val közösen fejlesztett új képzéseket indítanak, amelyek már a következő szeptemberi szemesztertől elérhetőek lesznek.

Az egyetem operatív irányítását Czene Gréta veszi át, aki eddig is a METU igazgatóságának elnöki székét töltötte be. Az új elnök-vezérigazgató és Kocziszky György rektor vezetésével az egyetem továbbra is azon dolgozik majd, hogy a piaci igényekre szabott oktatási módszerekkel és a nemzetközi kapcsolatrendszerrel Közép-Európa egyik legelismertebb és leginnovatívabb magánegyetemévé váljon.