Energiaital okozta kómát Szabolcsnál

Szabolcs, a 18 éves fiatal kómába esett az energiaitalok túlzott fogyasztása miatt, naponta hat dobozzal is megivott közülük. Az orvosok a családtagokat a legrosszabbra készítették fel, és felajánlásra kérték a fiú szerveit, mivel gyakorlatilag semmi remény nem volt a felépülésére.

Szabolcs esete orvosi csodának számít, hiszen a fiatalember túlélte a kómát, amelyet az energiaitalok túlzott fogyasztása okozott. A férfi állapota olyan súlyos volt, hogy az orvosok már a legrosszabbra készítették fel a családot. A fiatal férfi sógornője egy videóüzenetben számolt be arról, hogy éjszaka érkezett a hívás Szabolcs összeeséséről, és arról, hogy megállt a szíve. A családtagok próbálták otthon újraéleszteni, majd mentőt hívtak.

A 18 éves férfi négynaponta ivott meg egy karton, vagyis 24 doboz energiaitalt, ami napi 6 doboz átlagos, napi adagot jelentett. A Blikk információi szerint Szabolcs életéről már az orvosok is lemondtak, családtagjait már a legrosszabbra készítették fel. A mentőben még 20 percen át küzdöttek az életéért, ezt követően az ózdi kórház intenzív osztályára került, ahol még kétszer kellett újraéleszteni. A család elmondása szerint, mivel Szabolcs agya a félórányi oxigénhiány miatt károsodott és családtagjuk kómába esett, az orvosok nem bíztak abban, hogy valaha visszatérhet a mindennapokba.

A férfi mélyen hívő családja azonban egy percig sem adta fel a reményt, ismerősöket és ismeretleneket kértek arra, hogy imádkozzanak érte, Szabolcs pedig mostanra teljesen felépült, újra aktív életet él.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, két KDNP-és képviselő, Nacsa Lőrinc és Hollik István áprilisban törvényjavaslatot nyújtott be a fiatalkorúak energiaital-fogyasztásának tiltására vonatkozóan. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, hogy egy felmérés szerint minden ötödik 10-14 éves gyerek rendszeresen fogyaszt energiaitalt, és ennek ideje véget vetni.