Zimbabwei érseket tiltottak ki a kaszinókból

Emmanuel Mutumwa érseket, akit sokan prófétának tartanak, kitiltották hazája összes kaszinójából, miután jelentős összeget nyert szerencsejátékon.

A zimbabwei Emmanuel Mutumwa érsek, aki egy kis szektát vezet, a YouTube-csatornáján osztotta meg híveivel, hogy látomásai nyomán szerencsejátékon nyert több mint 30 ezer dollárt, ami körülbelül 11 millió forintnak felel meg. A helyi sajtóra hivatkozva a Ladbible brit bulvárportál beszámolója szerint az érseket ezután kitiltották a zimbabwei kaszinók összességéből.

Mutumwa érsek azt állítja, hogy a nyereménye nem a szerencsén múlt, hanem Isten próbatételének eredménye volt. Elmondása szerint imádkozás közben kapott útmutatást az Úrtól, aki számokat küldött neki egy látomásban, és ezek segítségével nyert. Az érsek szerint a nyereményt a gyülekezet felvirágoztatására használta fel, többek között a gyülekezetéhez tartozó gyerekek tandíját fizette ki belőle, és különböző vállalkozásokat támogatott.

Az érsek dühösen számolt be arról, hogy hátrányos megkülönböztetés éri, mivel a kaszinótulajdonosok attól tartanak, hogy tönkre mennek, ha őt, a prófétát engedik játszani. Mutumwa igazságtalannak tartja a kitiltást, és azoknak, akik azzal támadják, hogy egy lelkész miért játszik szerencsejátékokat, azt üzeni, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Egy kaszinótulajdonos szerint a kaszinók mindig figyelemmel kísérik a játékosokat, és ha valaki folyamatosan nyer, akkor a gyakorlat szerint kitiltják őket.