Vujity Tvrtko véleménye a mai sztárságról

Vujity Tvrtko szerint a valós értékeket nem közvetítő, megélhetési celebek kiszorították az igazi sztárokat a nyilvánosságból, és ma már szinte mindenki sztárnak számít.

A közismert újságíró-riporter, Vujity Tvrtko egy közösségi oldalon megosztott bejegyzésében fejtette ki véleményét a sztárság fogalmának mai értelmezéséről. Tvrtko szerint manapság túlzás nélkül szinte mindenki sztár, legyen szó akár a sarki fűszeresről is. Kritikája nem egyéni személyekre, hanem egy általános jelenségre irányul, amely szerinte eluralkodott a társadalomban.

A tévés úgy véli, hogy a sztárság fogalmát a valóságshow-k és a botrányhősök újraértelmezték. Példaként említette azokat, akik egy házban élve a mindennapi tevékenységeikkel válnak ismertté, vagy az énekesnőket, akiknek botrányaikról többet hallani, mint művészi teljesítményükről. Tvrtko felveti a kérdést, hogy ebben az esetben hogyan nevezzük azokat, akik valódi dicsőséget szereztek, mint például a sportolók vagy a stadionokat megtöltő énekesek.

Tvrtko szerint a szavak elcsépeltté válása miatt ma már a valóságshow-hősök is bevett fogalomnak számítanak, miközben a valódi hősök, mint például az életeket mentő tűzoltók, háttérbe szorulnak. A színészeket illetően is felhívja a figyelmet arra, hogy a szappanoperákban feltűnő, majd eltűnő szereplőket is színészeknek nevezik, miközben a nagy múltú művészek is ezt a címet viselték.

Tvrtko maga is ellenzi, hogy sztárriporterként emlegessék, mivel úgy véli, az ő feladata nem a sztárkodás, hanem az értékek közvetítése. Hangsúlyozza, hogy szükség van példaképekre, igazi sztárokra és hősökre, akikre büszkén mutathatunk, és akiket gyermekeinknek is megmutathatunk mint követendő példát.

Végezetül Tvrtko arra hívja fel a figyelmet, hogy az igazi sztárok és hősök eltűntek a magazinokból és a tévéképernyőkről, helyüket a kamucelebek vették át. Úgy véli, ez részben az újságírók hibája is, akik teret engedtek ennek a jelenségnek.