Videoton új fejezetet nyit: bővülő termékskála Marcaliban

A Videoton vállalat új termékek gyártásába kezdett Marcaliban, amely évente 2-3 milliárd forintos forgalmat generálhat a cég számára.

A Videoton társaság termékpalettája újabb elemekkel bővült, hiszen elindult a csiszológépek gyártása Marcaliban, a már meglévő akkumulátoros fúrógépek, ütvefúrók és fúrócsavarozók mellett. A vállalatnak köszönhetően egy német kapcsolat révén indult el a tömeggyártás, amelynek keretében a vezeték nélküli berendezések összeszerelését helyezték át Marcaliba.

A Videoton által gyártott termékeket Németországba szállítják, ahonnan további nyugat-európai országokba és Távol-Keletre, így Kínába is exportálják. Fábián Balázs, a Kaposvári Videoton igazgatója szerint a marcali megrendelés határozatlan időre szól, és jelentős előrelépést jelent a vállalat számára.

A gyártás során korszerű technológiát alkalmaznak, például a szénkefe nélküli motorokat szerelik be a berendezésekbe. Összesen 5 szerelősoron több mint 40 termékváltozat készül majd. Fábián Balázs hangsúlyozza, hogy a nagy ipari vállalatok számára fontos a diverzifikáció, és az új termékek nemcsak a kínálatot, hanem a forgalmat is növelik. A megrendelésekért folyó éles versenyben a Videoton sikeresen meggyőzte a külföldi partnert, hogy a gyártás Somogy megyében a legmegfelelőbb helyen történik.

Az új munka logisztikai kihívásokat is tartogat. Minden alapanyag Kaposvárra érkezik be, ahol előkészítés után szétosztják és elszállítják Marcaliba. Összesen 20-25 dolgozó végzi az új termékek összeszerelését Marcaliban.

Fábián Balázs kiemelte, hogy "Rövidesen véget ér a második negyedév, ami felülmúlja az idei első három havi forgalmat." Tavaly közel 43 milliárd forint volt a forgalmuk; 2024-re pedig 45 milliárd forintot terveznek.