Tragédiához vezetett a kábítószerezés

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt négy személy ellen, akik kábítószer forgalmazásával összefüggésben állnak, és egyikük nagy tételben értékesítette a drogokat Budapesten, ami tragédiához vezetett.

A vádirat szerint egy 48 éves férfi 2020 és 2021 között különféle kábítószereket, többek között marihuánát, MDMA-tartalmú ecstasy tablettákat, mefedront, amfetamint és LSD-t árult a fővárosban. A drogokat főként egy III. kerületi pincében és egy XII. kerületi lakásban adta át.

  1. november 26-án egy VIII. kerületi lakásban egy társaság úgy döntött, hogy szórakozás közben kábítószereket is fogyasztanak. Egyikük a 48 éves férfihoz fordult LSD és ecstasy beszerzéséért. Az ügy további vádlottai egy nő és két férfi, akik szintén részt vettek a kábítószer terjesztésében.

A Józsefvárosi lakásban tartózkodó társaság az LSD mellett más forrásból származó marihuánát is fogyasztott. Az egyik férfi, egy 22 éves budapesti fiatal, a kábítószerek hatására önkívületi állapotba került, őrjöngeni kezdett, majd mellkason szúrta magát. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később a kórházban életét vesztette.

A rendőrség elfogta a 48 éves férfit, aki ellen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt emeltek vádat. Lakásán kábítószert, több mint ötmillió forintot és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket találtak. A nyomozók azonosították társait is, akik ellen kábítószer forgalomba hozatala miatt indult eljárás. A Főügyészség fegyház-, börtön- és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását kezdeményezte. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerint a kereskedő férfi akár húsz évet is kaphat. A kereskedő férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.