Szörnyethaltak a vonattal ütköző autó utasai Méránál

Mindhárom utasa életét vesztette annak az autónak, amelyik hétfő reggel ütközött egy személyvonattal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Méra közelében.

A tragikus baleset a Miskolcról 6:42-kor induló, Hidasnémetibe tartó személyvonattal történt, amikor a gépjármű sofőrje a fénysorompó tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtott be a vasúti átjáróba. A MÁV Zrt. a Facebook-oldalán keresztül osztotta meg az eset részleteit, és a MÁVINFORM szerint az átjáróban a fénysorompó rendben működött.

A katasztrófavédelem korábban arról írt, hogy az autó a mozdony alá szorult, onnan a tűzoltók drótkötéllel húzták ki, majd feszítővágóval kiszabadították a baleset áldozatait az összeroncsolódott járműből.

A baleset következtében Forró-Encs és Novajidrány, valamint Forró-Encs és Hidasnémeti között szüneteltetni kellett a vonatközlekedést, amiről a Mávinform szolgáltatott tájékoztatást, és pótlóbuszok közlekedtek.

A vasúttársaság felhívta a figyelmet a KRESZ szabályainak betartására, és arra kér mindenkit, hogy legyenek óvatosak a vasúti átjárókban.

A brutális baleset helyszínéről megérkeztek a fotók, amelyek a tragédia súlyát és a járművek állapotát dokumentálják.