Dunakeszi repülőgép-baleset: Dugóhúzóba került a gép

A Dunakeszinél történt tragikus repülőgép-balesetet a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja, miután egy vitorlázó-repülőgép dugóhúzóba került és a földnek csapódott.

A baleset 2024. június 23-án, helyi idő szerint 13:45-kor történt, amikor egy Scheibe L-Spatz 55 típusú vitorlázó-repülőgép, melynek lajstromjele HA-5067, a Dunakeszi repülőtér 11-es futópályájáról csörlésből felszállva a negyedik fordulóban dugóhúzóba került és a földnek ütközött. A gép a baleset következtében megsemmisült.

A tragédiáról korábban is érkeztek hírek, melyek szerint a repülőgépet egy 17 éves lány vezette. Őt a baleset után a tűzoltók kimentették a roncsok közül, de sajnálatos módon később, a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A lány életveszélyes sérüléseket és koponyasérülést szenvedett, ezért már a helyszínen beavatkozásra volt szükség, majd lélegeztetve, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A Közlekedésbiztonsági Szervezet jelenleg is dolgozik az eset körülményeinek tisztázásán, és a balesethez vezető okok feltárására irányuló szakmai vizsgálatot haladéktalanul megkezdte.