Tóth Vera: a jó borokhoz fel kell nőni

Tóth Vera énekesnő a borok iránti szeretetéről és személyes boros élményeiről mesélt egy interjúban, kifejtve, hogy a jó borokhoz fel kell nőni, és hogy a bor életelixír számára.

Tóth Vera szerint a bor igazi kikapcsolódás, és a borász személyisége is megjelenik benne. Az énekesnő mindennap fogyaszt egy pohár bort, és úgy véli, hogy a borok izgalmas utazásokra hívnak, megmelengetik az ember szívét. Kedvencei között szerepel a pinot noir és a syrah a vörösborok, valamint a gyümölcsösebb fehérborok, mint a sauvignon blanc, a rajnai rizling és az olaszrizling közül. Tóth Vera már nem zavarja, ha a bor nem hordóban, hanem fémtartályban érlelődik, mivel úgy véli, hogy a reduktív eljárással készült borokban is megvan a borász szíve-lelke.

Az énekesnő első boros élményei nem voltak túl pozitívak, hiszen tinédzserkorában még a megmagyarázhatatlanul rossz borokkal találkozott. Idővel azonban egyre jobb borokat kóstolt, és rájött, hogy a jó borokhoz fel kell nőni. Vera korábban küzdött a súlyával, de úgy véli, hogy a mértéktartás a legfontosabb, és a borok iránti imádat nem jár mértéktelenséggel.

Tóth Vera a Villányi Borrend hivatalos tagja, és büszkén viszi a borvidék hírét, valamint fogyasztja is a villányi borokat. Emellett a Szent György-hegyhez is kötődik, ahol családjával szüreteltek, és ahol az első borok egyikeként az olaszrizlinget kóstolta meg. Az énekesnő a magyar borok nagy szerelmese, és úgy véli, hogy egy jó üveg magyar borral könnyen boldoggá tehető.