Pánik a Börzsönyben: sérült túrázó miatt riasztották a hegyimentőket

Újabb sérült túrázón segítettek a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat munkatársai, amikor egy középkorú hölgy bokasérülést szenvedett a Szent Mihály-hegyen, és a mentők végül kórházba szállították.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat hétfőn délután kapott riasztást, miután egy hét fős túracsoport egyik tagja elesett és megsérült a bokája a Szent Mihály-hegyen. A csoport a Szent Mihály nyereg felé haladt, amikor a baleset történt, de még tovább sétáltak a Kitteberg út felé, mielőtt segítséget hívtak volna a sérült nő számára.

A hegyimentők mellett a nagymarosi önkéntes tűzoltókat és az Országos Mentőszolgálatot is riasztották. A mentőegységek terepjárókkal a Szent Mihály-nyeregig jutottak el, onnan pedig gyalog folytatták az útjukat a sérült hölgyig, akit 600 méterre találtak meg. A hölgyet jó állapotban találták, bokáját rögzítették, majd visszaszállították a terepjárókhoz.

A Köves-mezőig tartó úton az Országos Mentőszolgálat munkatársai vették át a sérültet, és onnan szállították tovább a váci kórházba.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy a Szent Mihály-hegy környéki túraútvonalak a nemrégiben lezajlott csapadékos, viharos időjárás következtében veszélyessé váltak. A viharok miatt számos kidőlt fa nehezíti a túraútvonalakon való haladást.