Nosferatu: Az első előzetes vérfagyasztó pillanatai

Lily Rose-Depp vérző szemei és szája, egy meztelen ember gyertyafényes munkálkodása, valamint egy galambfej harapdálása - mindez a Nosferatu új előzetesében. Robert Eggers legújabb filmje, amely egy 1922-es német expresszionista némafilm modern feldolgozása, már az előzetes alapján is egyértelműen nyomasztó élményt ígér.

A film, amely egy fiatal nő és egy vámpír körüli történetet mesél el, Robert Eggers (A boszorkány, A világítótorony, Az Északi) rendezésében készült, aki szerint ez a projekt egy igazi szívügy számára. Az előzetesben megcsillanó tehetséges szereplőgárda, köztük Willem Dafoe, Lily-Rose Depp, Bill Skarsgård és Nicholas Hoult, már mozgás közben is meggyőzőnek tűnik. Korábban Anya Taylor-Joy és Harry Styles lettek volna a főszereplők, de végül időhiány miatt Depp és Hoult vették át a helyüket.

A történet egy német városban játszódik, ahol egy vámpír megszállottsága komoly zűrzavart okoz. A cselekmény így hű marad az eredeti, 1922-es Nosferatuhoz. Bill Skarsgård alakítja majd Orlok grófot, azaz Nosferatut, bár az előzetesben csak egy pillanatra és csak sziluettjében tűnik fel, farkas társaságában, így valódi megjelenése még rejtély marad. Azonban tekintettel Skarsgård korábbi, Pennywise-ként nyújtott félelmetes alakítására, várhatóan Nosferatu szerepében is borzongást fog kiváltani a nézőkből.