NAV razziában lebukott egy cigarettacsempész

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei különleges fogást tettek Győr-Moson-Sopron megyében, amikor egy bolgár autószállító tréleren rejtett dohányárut találtak.

A pénzügyőrök az M1-es autópályán figyeltek fel egy gyanús járműszerelvényre, amely három, kerekeken guruló ablakot szállított. A védőfóliával borított ablakok kopott állapota és a tükörüveg különös hangja felkeltette az ellenőrök figyelmét.

A helyzetet tovább bonyolította az ablakok súlya, ami eltért a megszokottól, ezért a pénzügyőrök Gucci, a NAV cigaretta- és kábítószerkereső kutyájának segítségét kérték. Gucci az ablakok szimatolásakor azonnal jelzett, ami után a járőrök több mint ezer doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak elrejtve.

A 28 éves sofőr beismerte, hogy tudott az ablakokba rejtett dohányáruról, amelyet Németországba készült szállítani. A pénzügyőrök az összesen 1 100 doboz, két és félmillió forint értékű cigarettát lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt eljárást indítottak a sofőr ellen. A férfi a jogsértés elkövetése miatt akár több millió forintos bírsággal is sújtható.