Elítélték a fiatalkorút bántalmazó apát

Egy apa, aki rátámadt a fia osztálytársára, másfél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A Pécsi Törvényszék szóvivője, Barkaszi Attila szerint az ítélet már az előkészítő ülésen jogerőre emelkedett.

Az eset hátterében az áll, hogy az apa haragudott a fia 15 éves osztálytársára, mert úgy értesült, hogy a fiú kábító hatású anyagot ajánlott megvételre a gyermekének. Az ominózus napon az apa a szomszéd háznál meglátta a kiskorút, és odahívta magához, hogy beszéljen vele.

A beszélgetés azonban hamar konfrontációvá fajult, amikor az apa hangosan számonkérte a tinédzseren a kábítószer-árusítást. A fiú tagadott, mire az apa lökéssel reagált, ami után a fiatal a szomszéd ház udvarára menekült. Az apa követte, és erőszakosan visszarángatta a járdára, majd a saját házához lökte a kerítésnek.

A konfliktus tovább fokozódott, amikor az apa azzal fenyegetőzött, hogy kihozza a láncfűrészt, ha a fiú nem várja meg. A fenyegetés hatására a kamasz meglökte az apát és elmenekült a helyszínről. Az ítélet szerint az apa a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése miatt kapott másfél év felfüggesztett börtönbüntetést.