Lukács Gabi: Az énekléstől a Tai Chi oktatásig

Lukács Gabi életútja jelentős fordulatot vett, miután a Tai Chi világában is megtalálta helyét, és mára már oktatóként is tevékenykedik ebben a mozgásformában.

Az egykoron a "Változnak az idők" és a "Megfordul a föld" slágerekkel országos hírnevet szerzett énekesnő, Lukács Gabi, a Blikknek adott interjúban beszélt arról, hogy élete új szakaszába lépett, amikor felfedezte a Tai Chi-t. Gabi elmondása szerint a Tai Chi gyakorlatai során ugyanazt az eufóriát éli át, mint amikor zenél, és ez a mozgásforma vált számára a legjobb személyiségfejlesztő módszerré.

Négy évvel ezelőtt kezdte el tanulni a Tai Chi-t Vadas Mihály akadémiáján, és azóta is folyamatosan képzi magát. Idén januártól kezdett el oktatni, és a nyári fesztiválszezonban két nagy rendezvényen, az Everness fesztiválon és az Ozora fesztiválon is részt vesz, ahol a SUP-Chi, azaz a vízen végzett Tai Chi oktatásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Balaton környékén, Balatonfenyvesen és Bélatelepen a SUP Balaton, illetve a SUP Beach csapatok biztosítják a szükséges felszerelést azok számára, akik a SUP-Chi-t szeretnék kipróbálni.

Lukács Gabi arról is beszélt, hogy a Tai Chi és a Chi Kung még csak most kezd népszerűvé válni Magyarországon, és bár minden úttörőnek nehéz a helyzete, számára jelenleg nem az anyagiak állnak előtérben. Az énekesnő kiemelte, hogy a Tai Chi pozitívan hatott a zenélése minőségére is, és jelenleg egy új lemez készítésén dolgozik. Emellett a TikTokon is aktív, ahol már jelentős követőtáborra tett szert, és a civil életben is egyre ismertebbé válik.