Magyarország Szépe: Katzenbach Andrea

Nemcsak a korona került Katzenbach Andrea fejére, hanem egy évig fontos jószolgálati tisztséget is ellát, mint Magyarország Szépe.

A Duna televízió gálaműsorában újra megválasztották Magyarország Szépét és két udvarhölgyét. Az idei győztes Katzenbach Andrea lett, az első udvarhölgy Cseh Jázmin, a második udvarhölgy pedig Horváth Alexandra. A közönségdíjat Grósz Adél érdemelte ki, míg a Miss Charity alverseny győztese Kiss Kamilla lett.

A 23 éves kiskőrösi Katzenbach Andrea, aki közgazdász, grafikus és webdesigner végzettséggel rendelkezik, a zsűri szavazatai alapján szerzett legtöbb pontot. Egy évig büszkén viselheti a Magyarország Szépe címet, és képviselheti hazánkat a nemzetközi Miss World világdöntőn.

Ezenkívül Katzenbach Andrea az Amigos a gyerekekért Alapítvány Jószolgálati Nagyköveteként is tevékenykedni fog egy éven át.

A verseny során a döntősök négy különböző öltözékben mutatkoztak be. Ezek között szerepelt a kreatív tour, ahol a magyar tervezők ruhakölteményeit viselték, valamint a nemzeti és az estélyi tour, és a sportos megjelenést biztosító fitt tour is.

Katzenbach Andrea korábban nem is gondolta volna, hogy szépségversenyen vesz részt, ám egy életmódváltás után úgy döntött, hogy minden kínálkozó lehetőséget kihasznál. A versenyre való jelentkezésnél is hezitált, de végül bátorságot gyűjtött, és belevágott. A verseny során nemcsak a győzelem, hanem önbizalom is a jutalma volt, és bár tartott a versenytársakkal való konfliktusoktól, végül kellemes csalódás érte, mivel mindenki kedves volt és sok barátságot kötött.

A közeljövőben Katzenbach Andrea számos izgalmas kihívással néz szembe, hiszen ősszel kezdi meg a felkészülést a világversenyre. Jelenleg nem dolgozik, így elegendő ideje van a felkészülésre. A győztes tervei között szerepel a tisztességes felkészülés a nemzetközi versenyre és a költözés Budapestre Kiskőrösről, hiszen rengeteg feladat vár rá a fővárosban.